Aktuális

Egy hete lángol a pokoli tűz Kanadában

A pokoli futótűz egy hete borítja lángba Kanada olajtermelő vidékét. Több mint 100 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát vasárnapra – írja a Népszabadság.

A kanadai Alberta tartományban a rohamosan terjedő tűz miatt szerdán hirdetett szükségállapotot a kormány. Több mint 88 ezer embert kellett Fort McMurray-ből kimenekíteni. A város legnagyobb része megsemmisült. Vasárnapra az erdőségek felé kezdett terjedni a tűz – írja a Népszabadság.

A 200 ezer hektáron pusztító tűzvész Kanada eddigi legsúlyosabb természeti katasztrófája. Becslések szerint több mint hétezermilliárd dolláros biztosítási kár keletkezett. Szombati közlemény szerint több mint 500 tűzoltó dolgozik, az oltásához 15 helikoptert, 14 tankert és 88 egyéb tűzoltóberendezést használnak. Legtöbben 40 órán át dolgoznak alvás nélkül.

Információhiányra panaszkodnak az otthonaikat elhagyni kényszerülők. Szakértők szerint az ilyen tüzek hetekig, hónapokig is éghetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top