Aktuális

Német érettségi 2016: ez vár ma a diákokra

A tegnapi angol vizsgák után ma a német írásbeli érettségivel folytatódik az idegen nyelvi érettségik sora.

A német érettségi írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. 
Középszinten az vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces hallott szöveg értése vizsgaösszetevő következik, majd végül az íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora. 

Az emelt szintű írásbeli érettségi teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. 

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, de a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható. 

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Tudj meg még többet az érettségiről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top