Aktuális

Egy tapodtat sem mozdultak a kómában fekvő kislány mellől a család kutyái

Az öt hónapos kislányt azután kellett mesterséges kómába helyezniük az orvosoknak, hogy stroke-ot kapott.

Lassan egy hónapja annak, hogy az öt hónapos minneapolisi kislány, Nora Hall kómában fekszik. A kislány április elején masszív stroke-ot kapott, ezután került a város gyerekkórházába, ahol az orvosok úgy döntöttek, az agykárosodás megakadályozása érdekében mesterséges kómába segítik őt. Csakhogy a kislány állapota egyáltalán nem javult, az orvosok pedig kénytelenek voltak közölni a szülőkkel, hogy már nincs remény lányuk számára. 

Mióta csak gyermekük kórházba került, a kétségbeesett szülők minden pillanatukat gyermekük mellett töltik. De nem csak ők. A kórház vezetősége ugyanis engedélyt adott arra, hogy Norát meglátogassák a család négylábú kedvencei is. Azóta a két basset hound – akiknek nevét nem tette közzé a család – felváltva őrködik a beteg kislány ágya mellett.

Egy tapodtat sem mozdultak a kómában fekvő kislány mellől a család kutyái

“Első ránézésre nyugalmat árasztanak, de a stresszt és az aggodalmat azért ők is érzik.” Mary épp ezért döntött úgy, hogy segítséget kér a The Wonderful World of Basset Hounds elnevezésű Facebook-oldal felhasználóitól. Szerette volna tudni ugyanis, mi a jobb kutyáinak: ha az utolsó utáni pillanatig a kislány mellett maradhatnak, és tudják, hogy elment, vagy ha hazaviszik őket.

Egy tapodtat sem mozdultak a kómában fekvő kislány mellől a család kutyái

A hozzászólóktól Mary végül nagy többségében azt a választ kapta, hogy engedje, hadd maradjanak a kutyusok a kislány mellett. “Sokat töprengtem, mi lenne a helyes megoldás, de most megerősítettetek abban, hogy a kutyáinknak velünk kell maradnia a legnehezebb pillanatokban is. Akkor is, amikor Norát holnap lekapcsolják majd a gépekről.”

Olvass még több cikket hűséges kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top