Aktuális

Még mindig nincs meg a másokra is veszélyes skizofrén

Betegségéből kifolyólag mindenkire veszélyes lehet a két hete eltűnt skizofrén férfi, aki feltehetőleg Budapesten tartózkodik. Családja folyamatosan kutat utána.

Április 25-én megírtuk, hogy eltűnt egy pszichiátriai beteg Budapesten, aki önmagára és másokra is veszélyes lehet, és a férfi sajnos még mindig nem került elő.

Morvai Ferencről április 16-a óta semmit nem tudnak a szerettei. “Több mint két hete keressük őt, bejártuk az összes budapesti városrészt, ahol valaha látták, vagy szerintünk lehet  – mesélte a Blikknek a férfi édesanyja, Anna. – Nem tud­juk, merre járhat, nem szerepel kórházak és hajléktalanok nyilvántartásában sem. Több félrevezető hívást kaptunk már, hogy látták Ferit például egy budapesti panzióban vagy a Hősök tere környékén. Sőt már elvileg a gyömrői buszmegállóban is felbukkant.”

A 41 éves férfiról mindössze annyit tudni, hogy pszichiátriai beteg, 50 százalékos hallássérült, skizofrén, üldözési mániás, pánikbeteg, és a gyógyszereit nem szedi. 

Ferenc önmagára és másokra is veszélyes lehet
Ferenc önmagára és másokra is veszélyes lehet

Bárkire “lecsaphat”

Mivel gyógyszerei nincsenek, Ferenc sajnos nemcsak önmagára, hanem másokra is veszélyes lehet, de dr. Ormay István pszichiáter szerint a skizofrén, üldözési mániás­ emberek elsősorban önmagukra veszélyesek. “A beteg egyszerűen annyira fenyegetőnek érzi a saját helyzetét, hogy eltűnhet, elbujdoshat a világ elől. Ilyenkor képes lehet olyan cselekedetre, amelyet a betegsége sugall. A szorongás nagyon erőssé válhat, és ebből fakadhat düh, hallucináció vagy védekezési agresszió.”

Aki látta őt, esetleg tud róla valamit, hívja a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es hívószámon.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top