Aktuális

Érettségi: magyar írásbelikkel kezdenek

Lesz, aki megkönnyebbül, lesz, aki megrémül az érettségi feladatsor láttán. Kezdődik!

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel kezdődnek ma az idei érettségik – közölte az MTI. Magyar nyelv és irodalom tárgyból középszinten 1174 helyszínen 77 975 vizsgázó, emelt szinten 50 helyszínen 1904 vizsgázó tesz érettségit. A magyar nyelv és irodalom tárgy középszintű írásbelijén 240 perc alatt két feladatlapot kell megoldaniuk a vizsgázóknak. A szövegértési feladatlappal 60 percen belül kell megbirkózniuk, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a rendelkezésükre.

Az emelt szintű írásbeli vizsgája ugyancsak 240 perces. A próbatétel nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból és három különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze. Magyar mint idegen nyelvből középszinten 55 helyszínen 113 diák tesz érettségit, ebből csak középszinten lehet vizsgázni. A vizsgázóknak összesen 180 perc alatt négy különböző feladatsort kell megoldaniuk az “Olvasott szöveg értése”, a “Nyelvhelyesség”, a “Hallott szöveg értése” és az “Íráskészség” témakörökben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top