Aktuális

Visszatér a nyárias meleg a hétvégére

Minden jel szerint vége a szokatlanul hideg napoknak és a hétvégén újra hét ágra süt majd a nap. Alig merjük leírni, hogy 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Már pénteken élvezhetjük a nap melegét, ugyanis a nyugati, északnyugati tájakon sok napsütésre van kilátás. Sajnos máshol még a felhőké lesz a főszerep. Sőt helyenként még a vastagabb felhőzetből időnként kisebb eső is kialakulhat. De fel a fejjel, jön a jó idő!

Pénteken a keleti, északkeleti tájakon megélénkülhet az északkeleti szél, máshol viszont gyenge, mérsékelt marad a légmozgás – írja az Időkép. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 18 fok között alakul az ország nagy részén.

Igazi tavaszi időre, sok napsütésre számíthatunk szombaton az ország nagy részén, csak elszórtan alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor az északi, északkeleti tájakon. Vasárnap több felhő lehet felettünk, hosszabb napos időszakok a keleti országrészben fordulhatnak elő. A délutáni óráktól elszórtan fordulhat elő eső.

A hétvégén általában 2 és 9 fok között alakulnak a minimumok. Délutánonként viszont már 17 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top