Aktuális

Ezekért bünteti a buszsofőröket a BKK

A buszsofőrök zsebére megy, ha vétenek a szabályok ellen. Nem csupán a KRESZ-t kell betartaniuk, de a fizetésük egy része bánhatja azt is, ha például túl gyorsan nyitják ki az ajtókat.

“Büntetnek szó szerint mindenért, ha nincs vagy kevés jegy van nálunk, ha fűtünk, ha nem fűtünk. Büntetnek 30 másodperces sietségért, 3 km/órás sebességtúllépésért, de azért is, ha nem megfelelő távolságra állunk a járdaszegélytől” – nyilatkozta a Blikknek egy buszsofőr.

A szabálytalanságról a buszsofőrök levelet kapnak, melyre reagálniuk kell, ám általában hiába védekeznek, levonnak a fizetésükből.

Ezekért bünteti a buszsofőröket a BKK

A névtelenül nyilatkozó buszsofőr arra panaszkodott, hogy a menetidők gyakran tarthatatlanok, és sokszor nem tudnak annyira lassan menni, hogy a Futár-rendszer ne jelezze azt, hogy sietnek. Büntetés jár azért is, ha túl korán nyitják az ajtót.

A különféle szabályszegésekért eltérő összegű, 13.000-75.000 forint közötti levonás jár. Egy buszsofőr havi nettó fizetése 160-180 ezer forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top