Család

Nekimentek az anyának, mert motorra ültette hétéves kislányát

A texasi édesanya a Facebookon válaszolt a durva kritikákra. Azt mondja, ha újra dönthetne, akkor sem döntene másképp.

“Szeretem a lányomat, aki amúgy imád motorozni. És bár amúgy ehhez senkinek semmi köze, a minap épp emiatt engedtem meg neki, hogy motorozni menjen a barátommal” – írta a texasi édesanya, Mallory Torres, aki – miután lányát bemutatták egy helyi hírműsorban – több száz dühös hívást, kritikát és fenyegetést kapott. 

Mallory a New York Daily News szerint elárulta, a legtöbben csak felelőtlennek nevezték őt, amiért engedte motorra szállni gyermekét, de nem mindenki érte be ennyivel. Volt, aki megfenyegette azzal, hogy szól a hatóságoknak, mert szerinte Mallory és a barátja veszélyeztetik a kislány életét, ráadásul azzal, hogy a motor hátsó ülésére ültették, törvényt is sértettek.

Nekimentek az anyának, mert motorra ültette hétéves kislányát

Az aggódó kritikus azonban elfelejtette, hogy a Texasban érvényes közlekedési szabályok szerint egy hétéves kisgyermek bukósisakban minden további nélkül utazhat a motor hátsó ülésén, az ugyanis csak öt év alattiaknak tilos.

“Nagyon meglepett ez a hatalmas felháborodás. Egyáltalán nem számítottam a dologra, főleg azért, mert a lányom nem most ült először motoron. Már máskor is láthatták őt” – írta dühös posztjában az anya, majd hozzátette, szerinte azoknak kellene mélyen magukba nézniük, akik elítélik őt azért, mert engedi a gyermekeinek, hogy éljenek.

 

Nekimentek az anyának, mert motorra ültette hétéves kislányát

Elmondom, mit NEM fogok csinálni. Nem tiltom meg a gyerekemnek a motorozást, csak azért, hogy ezzel boldoggá tegyek néhány szűk látókörű, nemtörődöm embert, akik szerint a tökéletes szülő buborékfóliába csomagolja gyermekét, és nem engedi sehova, csak hogy biztos legyen benne, nem éri baj.

Olvass még több gyermekneveléssel kapcsolatos cikket az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top