Aktuális

Ezüstérmes az UVSE-Centrál a női vízilabda-Euroligában

Második lett az UVSE-Centrál, miután a döntőben 11-8-ra kikapott a spanyol Sabadell csapatától.

A második helyen zárt az UVSE-Centrál vízilabdacsapata a női vízilabda-Euroliga négyes döntőjében, miután a vasárnapi fináléban 11-8-ra kikapott a házigazda spanyol Sabadelltől. Áts Bertalan edző így értékelt a döntő után: “Persze hogy el vagyok, el vagyunk kenődve. Volt sansz, és a Bajnokok Ligája döntőjét játszottuk. Mindenki győzni szeretne egy ilyen helyzetben, mi is szerettünk volna. A spanyolok nyugodtabban pólóztak, és hát a játékvezetői felfogás is homlokegyenest más volt, mint tegnap. Ehhez kellett alkalmazkodni, még ha pankrációnak is tűnt a játék a vízben. Mindentől függetlenül büszke vagyok a lányokra, a második hely nagyon jó eredmény, előreléptünk, és mindent megtettünk.”

Az első számú kontinentális sorozat Final Fourjában már szombati elődöntős eredményével előrelépett tavalyi negyedik helyéhez képest a magyar bajnok, amikor a címvédő görög Olympiakosz 12-11-es legyőzésével bejutott a döntőbe. Ott a hazai rendezés előnyeit élvező spanyol együttes várt rá, amely az első napon az orosz Krisit verte szintén 12-11-re.

A tavalyi négyes döntőt ugyanez a négy csapat vívta, akkor az Olympiakosz végzett az élen a Sabadell és a Kirisi előtt, az UVSE pedig negyedik lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top