Aktuális

Ezrek bicikliztek a fejlesztésekért Budapesten

A Magyar Kerékpárosklub szombaton délutáni budapesti rendezvényén a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és további fejlesztéséért vonultak a bringások.

A Magyar Kerékpárosklubnak az útvonallal az volt  a célja, hogy sokan tapasztalják meg a kerékpárbarát város hangulatát, a menet ezért Budapest legszebb részein haladt át. A kerékpározás egyszerű, olcsó és gyors közlekedési mód, és a biciklis fejlesztések a nem kerékpározóknak is kevesebb dugót, jobb környezetet jelentenek – fejtették ki. A szervezet szerint folytatni kell a fejlesztéseket, az elavult kerékpárutakat és a hidak átjárhatóságát újra kell tervezni, a közbringarendszer fejlesztését szolgáló és szemléletformáló kampányokat kell indítani.

 

 

“I Bike Budapest” ez volt annak a megmozdulásnak a neve, amelynek több ezer részvevője délután három óra után indult a Pesti alsó rakpartról. A kerékpáros felvonulás során ugyan korlátozták a forgalmat Budapest belvárosában, a főbb tömegközlekedési járatokat viszont átengedték. A végállomáson, a Margitszigeten a részvevők magasba emelték kerékpárjaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top