Aktuális

Fogyatékkal élő gyerekeknek ajánlják fel ballagási ajándékaik árát a diákok

Remek ötlettel állt elő a Városmajori Gimnázium 28 végzős diákja. A ballagási ajándéközön helyett inkább támogatni szeretnék a fogyatékkal élő gyerekeket.

Valószínűleg sok végzős diák rájött már arra, hogy a ballagási ajándékoknak, akármilyen nagy szeretettel is adják, nem sok értelmük van. Oké, van, ami később szép emlékeket idéz majd, de a tucatnyi virágcsokorral és a rengeteg plüssel nem igazán lehet mit kezdeni, pedig elég sok pénzt költenek rá a rokonok és a barátok. A Városmajori Gimnázium 28 diákja úgy döntött, hogy ezt a pénzt inkább valami hasznos dologra szeretnék fordítani: a KézenFogva Alapítványon keresztül fogyatékkal élő gyerekeket támogatnak. A kezdeményezés követendő példa lehet.

A diákok ezt az üzenetet tették közzé:

“Április 29-én elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát, vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel.

Kérjük, adományozzátok a KézenFogva Alapítvány számára. Támogassatok ezzel fogyatékos embereket!

A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top