Aktuális

A bíróság tiltotta meg az anyának, hogy “Cián”-nak nevezze kislányát

A zavart édesanya igen különös magyarázattal állt elő, amikor a bíró rákérdezett, miért ezt a nevet akarja adni gyermekének.

Épp néhány hete írtunk arról itt az NLCafén, hogy ha egy kis kreativitásról van szó, a magyar szülőknek sem kell a szomszédba sietniük. Már ami a névadást illeti. Ennek ellenére a most következő brit anya hajmeresztő ötletétől valószínűleg még azok a szülők is kiakadnának, akik olyan utónevek mellett kardoskodtak nemrégiben, mint a Mári Csuj vagy a Snjezana.

Az anya, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, 8 hónapja ikerlányoknak adott életet, és úgy döntött, egyiküket Ciánnak (Cyanide), másikukat Szónoknak (Preacher) nevezi el. A nő családja először csak meglepődött, aztán mikor rájöttek, szerettük szándéka komoly, megpróbálták jobb belátásra téríteni az amúgy mentálisan sérült anyát. Végül amikor nem jártak sikerrel, úgy döntöttek, bírósághoz fordulnak, hogy megvédhessék a két kislány jövőjét – írja a Metro.

“Az az édesanya, aki egy halálos méregről nevezné el gyermekét, nem szereti őt. Sajnálom, de ezt a szándékot nem tudom másképp értelmezni, mint egyfajta bántalmazást” – mondta az ítélethozatalkor Eleanor King bírónő, majd hozzátette, a kislány fejlődése érdekében megtiltja a nőnek, hogy a ciánról nevezze el gyermekét.

Az anya egyébként azzal indokolta a névválasztását, hogy tetszik a cián szó csengése, majd hozzátette, mivel ez a méreg ölte meg Hitlert és utódját, Göbbelset is, ezért rajong a szerért. A zavarodott nő egyébként nem fogadta csendben az ítéletet. Szerinte joga van ahhoz, hogy elnevezze a gyermekét úgy, ahogy azt ő szeretné, és ebben a bíróság sem akadályozhatja meg.

Az ikerlányoknak és három féltestvérének felügyeleti jogát azóta elvették az anyától a hatóságok, és mindannyiukat nevelőszülőknél helyezték el. 

Olvass még több cikket a névadással kapcsolatban az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top