Aktuális

Igenis segíteni kell a szíriaiaknak! – megrázó videót tett közzé az Amnesty

A jogvédő szervezetnek az a célja a megrázó videóval, hogy felnyissák az emberek szemét, és erősítsék a világ humanitárius segítségnyújtási készségét.

 A felvételek a Damaszkusz melletti Daraja városában készültek. A városban rengeteg bombázás történt és a videó szerint az immár bő három éve tartó ostrom alatt az ott lakók semmilyen humanitárius segélyt nem kaptak, súlyos élelmiszer- és gyógyszerhiánytól szenvednek, ráadásul megszűnt az áramellátás is.

A felvételeket szemtanúk készítették. Az Amnesty International reméli: a látottak arra ösztönzik majd a nemzetközi közösséget, hogy még határozottabban követelje a szír kormánytól az azonnali életmentéshez szükséges humanitárius segítséghez való hozzáférés biztosítását Daraja és minden más ostromlott település számára Szíriában.

Mit csinálnak a bombák? Meg akarnak ölni minket – mondja egy kislány. A hordóbombákat, azaz a robbanóanyaggal, üzemanyaggal és fémdarabokkal megtöltött fémtartályokat helikopterről vagy repülőgépről dobják le lakott területekre…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top