Aktuális

Európai üdülőhelyeken csaphat le az Iszlám Állam

A szövetségi hírszerző szolgálat értesülése szerint Európai tengerparti üdülőhelyek elleni támadásokra készül a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet – írja a Bild.

 A beszámoló szerint a terroristák mozgó árusnak álcázva érkezhetnek az európai üdülőhelyek népszerű strandjaira. A hírszerzés információi szerint az öngyilkos merényleteket olaszországi, spanyolországi és franciaországi tengerparti üdülőhelyeken tervezhetik elkövetni.

A feltételezett forgatókönyv alapján a merénylők tömött strandokon automata fegyverrel lövöldözni kezdenek, majd működésbe hozzák a testükre erősített robbanószerkezetet.
“Meglehet, hogy az IÁ a terror egy új dimenzióját akarja létrehozni a biztonságosnak hitt nyaralóhelyek megtámadásával” – mondta a Bildnek a szövetségi hírszerző szolgálat egy magas beosztású munkatársa, rámutatva, hogy a strandokat alig lehet védeni.

Az olasz hírszerzés szerint a támadók az afrikai Szenegálból érkezhetnek, az IÁ-val szövetséges Boko Haram nigériai terrorszervezet támogatói lehetnek. A Bild idézett olasz sajtójelentéseket is, amelyek szerint a lehetséges terroristák szenegáli kereskedők közül kerülhetnek ki, akik rendszeresen utaznak Afrika és Olaszország között legálisan.

A tervezett merényletek hasonlóak lehetnek a tavalyi tunéziai tengerparti terrortámadáshoz, amikor 38 külföldi turistát lőtt le egy terrorista.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top