Aktuális

40 év után kiengedhetik Charles Manson, a hírhedt sorozatgyilkos egyik követőjét

Mintarabként viselkedett a börtönben a most 66 éves nő, ügyvédje szerint már nem jelent veszélyt a társadalomra.

Negyven évi börtön után szabadon bocsáthatják Kaliforniában Leslie Van Houtent, aki a hírhedt amerikai bűnöző, Charles Manson követőjeként brutális gyilkosság társtettese volt.

A most 66 éves Leslie Van Houten évtizedekkel ezelőtt Charles Manson követőjeként vált hírhedtté, s egy 1969-ben, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. Ő és társai Leno LaBianca kaliforniai kisboltost és feleségét, Rosemaryt gyilkolták meg. A gyilkosságot 1969 nyarán követték el, alig pár nappal azután, hogy Charles Manson és tettestársai Roman Polanski filmrendező Los Angeles-i villájában vérfürdőt rendeztek, s másokkal együtt lemészárolták a művész várandós feleségét, Sharon Tate színésznőt is.

breitbart.com
Leslie Van Houten most és egykor – Forrás: breitbart.com

A feltételes szabadlábra helyezést vizsgáló illetékes jogi-bírói fórum azt javasolja: mivel a börtönben az elmúlt évtizedekben mindig mintaszerűen viselkedett, Van Houten megérdemli, hogy szabadon bocsássák. Börtönbüntetése éveiben Van Houten főiskolai végzettséget szerzett, és a börtönben csoportfoglalkozásokat vezet. Viselkedése állítólag példás, s ügyvédje, Rich Pfeiffer azzal érvel: mindezek ismeretében nyilvánvaló, hogy már nem jelent veszélyt a társadalomra.

Van Houtennak korábban 19 alkalommal utasították el a feltételes szabadlábra helyezésre vonatkozó kérvényét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top