Aktuális

Halálra éheztettek egy bácsit egy debreceni szociális otthonban

Borzalmas körülmények között tartottak egy súlyos beteg, idős férfit egy debreceni szociális otthonban. Mire kórházba került, már késő volt.

Gyakorlatilag halálra kínoztak és éheztettek egy 79 éves, Parkinson-kórban szenvedő férfit  egy engedély nélkül működtetett debreceni szociális otthonban. A család havi százezer forintot fizetett a bácsi ellátásáért, ám gondozói bántották, begyógyszerezték, lekötözték a beteget, a táplálására, folyadékbevételére pedig alig ügyeltek – ír a megdöbbentő esetről a Bors.

Egy ápolónő figyelt fel arra, hogy a bácsi már véreset hány, ezután szállították kórházba. Életveszélyes állapotban volt, súlyosan kiszáradt, és bár mindent megtettek érte, már nem tudták megmenteni az életét. A Debreceni Járásbíróságon meghallgatott szakértő szerint a kiszáradás és a sértett halála között ok-okozati összefüggés van.

A szociális otthon négy munkatársát  halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top