Aktuális

Rex, az ország legszőrösebb asszisztense: könyv készül az óbudai rendelő kutyájáról

Van egy rendelő Óbudán, ahova szívesen jártak a gyerekek. Még akkor is, ha oltás vagy más kellemetlen élmény várt rájuk, könnyen megnyugodtak. Ez pedig Rexnek, a német juhásznak volt köszönhető, aki ott volt a rendelőben egész nap, orvos gazdájával együtt. Rexet azonban egy rendelkezésre hivatkozva kitiltották, már másodszor. Mindezt persze nem hagyja annyiban a gazdája, Rex ezért személyi segítő kutya vizsgát tesz, amire szorgosan készül.

Az ország legszőrösebb asszisztense

Először egy névtelen feljelentés, majd pedig a Fővárosi Kormányhivatal egyik rendelkezése miatt – erről korábban írtunk – nem lehet bent a kutya a rendelőben vagy a vizsgálóban. A gazdája, dr. Varga Károly gyerekorvos nem hagyja annyiban a dolgot, tovább küzd azért, hogy Rexszel a jövőben is együtt dolgozhassanak.

“Imádok gyógyítani, de vele még nagyobb élmény – meséli dr. Varga Károly, Rex gazdája az NLCafénak. – Nekem szükségem van Rexre és a gyerekeknek is, úgyhogy személyi segítő kutya vizsgára készülünk, és akkor, ha ez a vizsga meglesz, már nem tilthatják ki őt sehonnan. Nagyon gyorsan tanul, és szorgalmasan csináljuk a házi feladatokat is, de akkora a tananyag, hogy még kell egy kis idő. Rexnek két terápiás kiképzője is van, nemcsak velem gyakorol. A vizsgaszabályzatot néhány napja újították meg, ezért kell egy kis idő még ahhoz, hogy levizsgázhasson.  Remélem, hogy a jövő hónap végén meglesz a vizsga” – mondja Varga Károly izgatottan, hiszen ő is nagyon izgul a német juhászért.

Rex, az ország legszőrösebb asszisztense: hamarosan könyvet ír róla a gazdija és már saját közösségi oldala is van

Dr. Rex igazi celeb

A gyerekorvos annyira szereti Rexet, és olyan sok kalandban volt részük együtt, hogy elhatározta: könyvet ír a világ legszőrösebb asszisztenséről. Addig is csinált neki egy saját Facebook-oldalt, amit néhány nap alatt már majdnem kétezren lájkoltak.

A kutya makkegészséges

Az már korábban is kiderült, hogy egészségügyi kockázatot a kutya nem jelent, mert minden oltása rendben van, és teljesen egészséges. A rendelő pedig nem egy steril hely, ezért nem is kellenek steril körülmények. Természetesen Varga doktor is tisztában van azzal, hogy negyedévente vagy félévente ellenőrizni kell Rexet, csakúgy, mint egy konyhai dolgozót, hogy nehogy valamilyen betegséget terjesszen. Rex egyébként eddig is a szülők vagy a gyerekek kifejezett kérésére jött a vizsgálóasztalhoz, egyébként békésen feküdt a rendelő valamely pontján. A német juhász imádja a kicsiket, boldog, ha simogatják.  A Fővárosi Kormányhivatal II. Kerületi Népegészségügyi Osztályának rendelkezése szerint Rex jelenleg nem tartózkodhat az orvosi rendelő várójában, sem a vizsgálóban – számolt be erről dr. Varga Károly gyermekorvos, Rex gazdája. A végzés értelmében csupán az orvosi szobában lehet  a kutya, ott azonban nem tud érintkezni a kis betegekkel. Rex jelenlétét pedig éppen az indokolta a gyerekorvosi rendelőben, hogy nyugtató hatással volt a vizsgálatra gyakran ijedten érkező páciensekre. Most éppen ezt a helyzetet igyekszik megszüntetni Varga doktor azzal, hogy Rex leteszi a személyi segítő kutya vizsgát.

Itt olvashatsz még többet a segítő kutyákról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top