Aktuális

Bérmegvonás járhat a sztrájkoló tanároknak

Munkaügyi következményekkel számolhatnak a pénteki Fekete/Kockás Nap elnevezésű pedagógus sztrájkhoz kapcsolódó tanárok. A kétórás munkabeszüntetés idejére fizetést sem kaphatnak.

A péntekre meghirdetett kétórás figyelmeztető Fekete/Kockás Nap elnevezésű pedagógussztrájk során munkajogi következményekre számíthatnak az utcán tiltakozó és órát nem tartó tanárok, míg az iskolák épületeiben demonstrálók sztrájkolóknak minősülnek – mindezt Palkovics László oktatási államtitkár mondta a Népszabadságnak.

Az államtitkár azt is elmondta, az országos figyelmeztető sztrájk törvényes következménye, hogy a sztrájkoló pedagógus arra a két órára eső arányos bérét legfeljebb a sztrájkalapból kaphatja meg.

A pedagógustüntetéshez kapcsolódóan az államtitkár azt is megjegyezte, meg kell vizsgálniuk, vajon a kötelezően bevezetett hittan és erkölcstanórák elérték-e a kívánt célt. A felmérést munkacsoport értékeli, ahogyan a mindennapos testnevelés szükségességével kapcsolatos felvetést is. Az államtitkár szerint egyébként a mindennapos testnevelési órák bevezetése az oktatási minisztérium egyik legjobb döntése volt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top