Aktuális

Megszűnik a vasárnapi boltzár

Bejelentette a kormány, hogy feloldják a vasárnapi boltzárat, azaz hamarosan újra tolhatjuk a hét utolsó napján a bevásárlókocsit.

 

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy feloldják a vasárnapi boltzárat, és hamarosan újra nyitva lehetnek az üzletek a hét utolsó napján.

A 24.hu így írt a döntésről:

A nemzetgazdasági tárca értékelte a kiskereskedelmi forgalom szerkezetét, megvizsgálták, hogy a létszám tekintetében milyen változások történtek, kíváncsiak voltak a szektor átrendeződésére.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, a forgalom szerkezetében és növekedésében nem történt jelentős visszaesés, sőt. Az üzletek többsége növelni tudta a forgalmát, jelentette ki.

2015-ben növekedett a létszám a kiskereskedelmi üzletekben, nem igazolódott be a miniszter szerint az előzetes félelem a boltzárral kapcsolatban. Ráadásul betöltetlen állások is vannak a szektorban. A kereskedelmi szerkezet a nagyobb üzletek felől a kisebb üzletek felé tolódott, ami nem meglepő, mert a nagy üzletek zárva vannak vasárnap.

De visszavonják

Rogán ehhez annyit tesz hozzá, hogy sikerült elérni a boltzár céljait, a gazdasági növekedés fölött nőtt a szektor forgalma. De amikor az elmúlt egy évet kell értékelni, akkor nemcsak a gazdasági mutatókat kell nézni, hanem az emberek véleményét is.

Ez az elmúlt egy évben megosztó dolog lett, nem sikerült meggyőzni az embereket, hogy ez egy sikeres intézkedés. Nem sikerült meggyőzni a nőket. Mert az megnehezíti a családok életét.

Ha népszavazásra kerülhet sor, meg kell vizsgálni, érdemes-e azt milliókért megtartani.

Főleg úgy, hogy terítéken a kvótaellenes népszavazás. Felelőtlenség lenne erről népszavazást tartani.

A kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, vonják vissza a vasárnapi boltzárat.

Vagyis a kormányban úgy ítélték meg, nem éri meg belemenni a vitába. Mert nyilván buktak volna az MSZP-vel szemben. Inkább kifarolnak a dologból.

Lehetett sejteni, hogy ez lesz a vége.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top