Aktuális

Zaklatásba fordult a szerelem első látásra

A biztonsági őr első pillantásra beleszeretett a vásárlóba. Megszerezte a nő nevét, és mire az kilépett a boltból, már be is jelölte a közösségi portálon, sőt üzenetet is írt neki. A nő panasszal fordult az áruházhoz személyes adatai megszerzése miatt.

A biztonsági őr első pillantásra beleszeretett a bútoráruház egyik vásárlójába (legalábbis feltűnően bámulta), anélkül hogy egyetlen szót is váltottak volna. A nőnek is feltűnt a férfi feltűnő figyelme, amikor a pénztárnál állt sorban. Néhány perccel később a biztonsági őr ismerősként jelölte meg a közösségi portálon, vagyis valahonnan igencsak könnyedén megtudta legalább a nevét. A hölgy a megvásárolt bútort házhoz szállítással rendelte, így attól tart, hogy a biztonsági őr a lakcímét is tudhatja. A vásárló az alábbi panasszal fordult a bútoráruházhoz, melyet az Indexnek is elküldött.

“Tisztelt Áruház!

Régi vásárlójuk vagyok, gyakran járok áruházukba vásárolni és eddig minden esetben kedves és segítőkész személyzettel találkoztam. Most azonban olyan dolog történt velem, amely igencsak felháborított és ennek szeretnék hangot adni.

Tegnapi napon, 2016. április 4-én, a délutáni órákban vásároltam egy sarokgarnitúrát a Lehel úti áruházukban, amelyet házhoz szállítással rendeltem meg. A kasszánál való sorban állásnál feltűnt, hogy a biztonsági őr feltűnően bámul, majd fennhangon odaszól, hogy Ő »szerelmes«. Ez persze kellemetlen tud lenni, de alapvetően nem ezzel volt a problémám.

A kasszától való távozás után kisétáltam a villamosmegállóba, amely körülbelül 2 perces út és ekkor láttam meg a telefonomon, hogy az úr bejelölt egy közösségi oldalon és üzenetet is küldött, melyben az állt, mivel nagyon tetszettem neki, de nem mert megszólítani, »lepuskázta a nevem« valahonnan, gyanítom egy olyan felületről, amelyen a nevem, számom és a lakcímem is szerepelt.

Meglehetősen aggályosnak tartom, hogy az adatkezelés ezek szerint ilyen felelőtlen módon történik Önöknél, hogy egy külsős (?) munkatárs ehhez bármikor hozzáférhet, adott esetben pedig élhet/visszaélhet vele, amikor úgy tartja kedve. Mi van akkor, hogy ha a lakcímemet is lepuskázta, esetleg a bankkártya adataimat? Továbbá ha a többi kolléga sem lett megtanítva az adatok bizalmasan való kezelésére, akkor mire lehet még számítani? Fogyasztóként alapvetőnek tartom a személyes adataim védelmét és azok biztonságos kezelését, valamint rendeltetésszerű és kizárólag ügyintézés céljára való felhasználását. Ezért tartom messzemenőkig felháborítónak és aggályosnak az ügyet.

A probléma mielőbbi orvoslásában reménykedem”

– olvasható a 13. kerület, itt lakunk portálon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top