Aktuális

A telefonálást nem figyeli a szupertraffipax

A kedden élesített VÉDA rendszer szupertraffipaxai 13-féle szabálysértés kiszűrésére képesek, de a vezetés közbeni mobilozás nincs köztük...

Kedd óta működik élesben az úgynevezett VÉDA rendszer, a rendszer a működésének első két órájában máris 100 szabálytalankodó autóst szűrt ki. A kamerák 13-féle szabálysértésre figyelnek. A sebességen kívül például a záróvonal átlépését és azt is, hogy az autósok betartják-e az előzési szabályokat.

A rendőrség hónapokon át nem cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a kamerarendszer a vezetés közben telefonáló sofőröket is kiszűri, most azonban kiderült, hogy erre nem terjednek ki a szupertraffipax “képességei” – mondta el Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője az RTL Híradójának. Erre azért nem készítették fel a rendszert, mert a mobiltelefon kézben tartása és vezetés közbeni használata egy nem kellően körülírt dolog, nehéz bizonyítani, hogy valóban mobiltelefon volt-e az autós kezében.

A telefonálást nem figyeli a szupertraffipax

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top