Aktuális

Ezeknél a cégeknél dolgoznának a legszívesebben a magyarok

Egy felmérésnek köszönhetően kiderült hogy mik a legfontosabb tényezők a női és a férfi munkavállalók számára, valamint az is, hogy melyik hazai cégeknél dolgoznának a legszívesebben.

 A férfiaknak kiemelkedően fontos a karrierépítés, valamint a biztos pénzügyi háttér, ezzel szemben a nők számára a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartása a legfontosabb, ezen kívül a kellemes környezet, valamint a rugalmas munkavégzés lehetősége – derült ki a Randstad globális munkáltatói márkakutatásának magyar eredményeiből. A cég a legnépszerűbb munkáltatókat rangsorolta és díjazta.

Az Audi Hungaria kapta a legvonzóbb munkahelynek járó Randstad Award díjat, míg a Mercedes a második helyen végzett. A magyar munkavállalók több mint 63 százaléka szeretne az Audi Hungariánál dolgozni, míg a Mercedesnél 61 százalékuk helyezkedne el szívesen. A harmadik helyezett a Szerencsejáték Zrt. lett. Különdíjat kapott továbbá az OTP, a MOL, a Richter Gedeon, a LEGO, a DM és a Nestlé, míg a tavalyi évhez hasonlóan ismét a TESCO nyerte el a Legismertebb munkáltató címet – írja a vg.hu

Bár a munkáltatók között két autóipari cég végzett az élen, iparági szinten már a szolgáltató szektor megítélése a legjobb. A magyar munkavállalók közel fele szívesen dolgozna ezen a területen. A Randstad Award felmérés arra is rámutatott, hogy még a legvonzóbb cégeknek is fejlődniük kell, mivel a hazai vállalatok továbbra sem a munkavállalók számára legfontosabb jellemzőkben jeleskednek. A dolgozók szerint elsősorban erős vezetés, pénzügyi stabilitás és jó képzési lehetőségek jellemzik a vállalatokat, miközben ők jó fizetést és biztos állást keresnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top