Aktuális

Ezreket spórolhatsz ezen

Bár már több mint két éve lehet kérni a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt a bankoknál, a számlatulajdonosok fele ezt a mai napig sem tette meg.

A természetes személyek 9,32 millió számlát vezetnek magyar bankoknál, a hitelintézetek beszámolója szerint ezek nagyjából felénél kérvényezték az ingyenes készpénzfelvételt – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva.

Arról, hogy ennek mi lehet az oka, a bankok is csak találgatnak, az MKB szakértői azt mondták a lapnak, hogy lehetnek olyan ügyfelek, akikhez még nem ért el az információ, másoknak nem volt idejük leadni a nyilatkozatot, de korábban többen is azt gondolták, a nyilatkozattétel tántoríthatja el az ügyfeleket a szolgáltatás igénybe vételétől.

Az MNB adatai szerint tavaly egy-egy bankkártyával 12,8 alkalommal, azaz havonta körülbelül egyszer vettek fel készpénzt ATM-ből, ennek összege átlagosan 63 ezer forint volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top