Aktuális

Kirúgások jönnek a Tescónál

Vaskos átszervezést lép meg a Tesco áruházlánc, minek köszönhetően 141 ember vesztheti el az állását. A leépítés többnyire a személyzeti vezető, humánpolitikaiegység-vezető, HR-adminisztrátor, kereskedelmi tervező, szervező, ügyviteli alkalmazottak munkakörére terjed ki.

A Tesco Global Áruházak Zrt. azért döntött az átszervezés mellett, mert a regionális központok helyett létrehoznak Budapesten egy központi személyügyi adminisztrációs központot. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke az Origónak azt mondta, Debrecenben, Pécsen, Tatabányán, Szekszárdon, Szolnokon, Egerben, Győrben, Szegeden, Kecskeméten, Veszprémben és Zalaegerszegen dolgozó kollégákat érint az átszervezés, de főleg a fővárosiak és a Budapest környékiek izgulhatnak, hogy kirúgják őket.

Mi van az online részleggel?

Bubenkó azt is elmondta, hogy az online kereskedelemben dolgozó kollégák bértárgyalása pénteken folytatódik a munkáltatóval. Ha a tárgyalások kimenetele nem lesz kedvező, egyeztetnek a sztrájkbizottsággal, minek következménye lehet, hogy leállhat a tescós házhoz szállítás.

Tesco még:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top