Aktuális

Már Újpesten is van MagikMe szuper játszótér

Újpesten is átadták a szuper MagikMe játszóteret, ahol fogyatékos és ép gyerekek játszhatnak együtt a játszótéren, a speciálisan kifejlesztett libikókán.

Magyar találmány az a libikóka, amit április hatodikától vehettek birtokba Újpesten a Semsey Aladár parkban a gyerekek. A játék a Pillangó fantázianevet kapta, ezen a speciális négylábú libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve és két egészséges ülő gyerek játszhat közösen. A hazai találmány kialakításának köszönhetően a felülni még nem tudó kisbabák is élvezhetik a libikókázást. Az egyedülálló, integrált játszótéri játék újpesti telepítése a MagikMe, a GE Fényforrás üzletág és Újpest önkormányzatának összefogásával valósult meg.

fotó: Várai Mihály – Újpesti Napló
Fotó: Várai Mihály – Újpesti Napló

“Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élő gyermeket. A most telepített integrált játszótéri játékkal a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek, illetve családjaik megismerhetik az együtt játszás, valamint az együttműködés örömét, amit később az élet különböző területeire is kiterjeszthetnek” – mondta ki Harsányi Eszter, a MagikMe ügyvezetője.

Az UNICEF hivatalos partnereként működő, az eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését célzó Kincs-Ő Közhasznú Alapítvány a GE Fényforrás üzletágával együttműködésben indult a GE Volunteers Grant pályázatán, hogy minél több gyermek számára elérhetővé tegye a speciális játékokat. A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden egyes városban telepítenek játszótéri játékot. A budapesti kezdeményezést követően további játszótéri játékok lesznek Kisvárdán, Hajdúböszörményben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

fotó: Várai Mihály – Újpesti Napló
Fotó: Várai Mihály – Újpesti Napló

Itt olvashatsz még többet speciális játékokról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top