Aktuális

Jön az országos ingyenwifi!

Internetes rezsicsökkentést ígér a kormány, két év múlva pedig Magyarország összes településén lesz már ingyenes wifi.

Nagyjából két év múlva, 2018 második felétől használhatják majd a lakosok a településeken az ingyenes wifiszolgáltatást – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM).

A Digitális jólét program keretében most zárult le az állami és önkormányzati intézmények által biztosított nyilvános wifipontok felmérése, amelynek alapján elkészül a koncepció arra, hogy minden településen legyen legalább egy középületben és legalább egy közterületen nyilvánosan elérhető ingyenes, széles sávú, vezeték nélküli internetszolgáltatás – közölte a tárca.

Magyarországon 883 ezer háztartásban még nem érhető el nagy sebességű internetszolgáltatás. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, de uniós támogatásra is pályázhattak. A 68 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő és a tízmilliárd forintos keretösszegű visszatérítendő forrásnak köszönhetően olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek biztosítják a jelenleg lefedetlen területeken a nagy sebességű hálózat kiépítését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top