Aktuális

Keddtől aktív az új traffipaxrendszer – itt van a kamerák helye

A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat keddtől startol, az új kamerák a sebességmérés mellett forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére és dokumentálására is alkalmasak.

134 útszakaszon 160 mobil sebességmérőt és az ország egész területén 365 fix telepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontot foglal magába a VÉDA.

Minek kell mindez?

Mert az Európai Unió célja, hogy a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma 2010-hez képest 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-re pedig közelítsen a nullához. Magyarország közlekedéspolitikai programja harmonizál az uniós célokkal, a VÉDA segít a balesetek számának csökkentésében, a sűrű ellenőrzési pontok miatt ugyanis jóval körültekintőbben és szabályosabban vezetnek az autósok.

A traffipaxszal is felszerelt kamerák helye az alábbi képen látható, aki nagyobb, illetve megyei felbontásban szeretné mindezt látni, klikkeljen ide:

Keddtől aktív az új traffipaxrendszer

Szövegesen, az MTI-től átvéve: “Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt-kettőt az M3-as és az M5-ös autópályánál, valamint az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál. Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc-nyolc új kamerát kapott. Baranya és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat-hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt-öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van.
A listából kiderül, hogy a Szabolcs megyei berendezések közül csaknem az összes, vagyis a hatból öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található, Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három helyen vannak ilyen intelligens kamerák.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top