Aktuális

Igazi fénysorompót kapott a MÁV-tól az aspergeres kisfiú

Egy anyuka, akinek a kisfia Asperger-szindrómás, gondolt egy nagyot és levelet írt a MÁV-nak. Még ő is megdöbbent azon, ami történt.

A nyolcéves kisfiú vonat- és sorompómániás, nála minden ezek körül a járművek körül forog, a rajzain is vonatok, fénysorompók szerepelnek. Az Asperger-szindrómás kisfiú vonatmániáját látva az anyukája úgy döntött, hogy a rajzaiból néhányat egy levél kíséretében postára ad, és elküldte őket a MÁV-nak. Leírta, hogy a gyereke mennyire rajong ezekért, és azt kérdezte, nem kaphatnának-e valamilyen  kiselejtezett ereklyét, aminek Zétény iszonyúan örülne. Az édesanya arra gondolt, hogy egy rozsdás tárcsa, lámpa vagy valami hasonló esetleg akad…

A levélre hamarosan telefonban érkezett az igenlő válasz, és néhány nap múlva 5 MÁV-dolgozó érkezett a családhoz. Nem rozsdás tárcsákat, hanem egy igazi fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot hoztak. Mindezt egy napig rejtegették Zétény elől, ami nem volt egyszerű, ezután pedig kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!

fotó: Szász Adrián
Fotó: Szász Adrián

A kisfiú boldogsága határtalan, még ma is hihetetlen neki és szüleinek az, ami történt. A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat. Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, Zétény most ott reggelizik, ebédel és vacsorázik. Most már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan szerezni, hogy teljes legyen a vasúti-szett, és hasonló vonatimádó gyerekekkel együtt Zétény igazából vonatozhasson. “Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek!Köszönöm,köszönöm köszönöm!:))))” – írja a boldog édesanya Facebook-oldalán.

Itt olvashatsz még több csodáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top