Aktuális

Majd 1000 milliárdot kerestek a külföldön dolgozó magyarok

Új rekord: tavaly már 3,1 milliárd eurót, azaz több mint 950 milliárd forintot kerestek azok a magyarok, akik csak nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak a határ menti településekről.

Kétségtelen, hogy a külföldön dolgozni vágyó magyarok kedvenc célpontja Nagy-Britannia, de nemrégiben kiderült, hogy például egyre több magyar dolgozik Szlovákiában. Az északi szomszédainknál bejelentetten dolgozó honfitársaink is hozzátesznek ahhoz a 3,1 milliárd eurónyi összeghez, mely a külföldi munkát vállaló magyarok becsült összkeresete.

A Menedzsment Fórum a VG hétfői lapszámára hivatkozva írja: a világgazdasági válság kitörése előtt a magyar munkavállalók még 1,5 milliárd eurót kerestek külföldön, 2013-ban ennek majdnem a dupláját, azóta viszont lassú a növekedés. Megjegyzik, hogy a magyarok már a korábbinál kevesebb pénzért is hajlandók elmenni más országba dolgozni.

2010-ben még csak átlagosan 50 ezren, 2013-ban már majdnem százezren vállaltak munkát külföldi telephelyen, azóta viszont további 15 ezerrel nőtt a létszám, tavaly év végére pedig 118 ezer viszonylag rövid ideje külföldön dolgozó honfitársat regisztráltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top