Aktuális

Nem csatlakoztak magyarok az Iszlám Államhoz

Magyar állampolgár a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint nem csatlakozott az Iszlám Államhoz, viszont utaltak már pénzt hazánkból a terrorszervezetnek.

Nincs olyan ellenőrzött információ, amely szerint magyar állampolgár is csatlakozott volna a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.  

Bakondi György hozzátette: olyan viszont előfordult, hogy Magyarországon élő muszlim vallású emberek pénzt utaltak a terrorszervezetnek. Őket kiutasították az országból – tette hozzá.

Legalább hatezer terrorista van Európában

Az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de – mint megjegyezte – vannak, akik ennél nagyobb számot mondanak.

Ezzel együtt viszont – mint Bakondi György felidézte – a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába. Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó vagy szalafista hittérítő érkezett.

Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában – mondta Bakondi György.

Kiemelte: Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban, rossz anyagi körülmények között élő, a társadalom peremére szorult, nyelvtudás-, illetve képzettséghiányos, vagy egyéb ilyen hátránnyal küzdő muzulmánokról nem tudnak. Bakondi György ismét hangsúlyozta azonban, hogy az iszlám vallást és az iszlám terrorizmust nem szabad összekeverni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top