Aktuális

Iskolai szünetben is jut meleg étel a nélkülöző gyerekeknek

Idéntől a négy nagy iskolai szünet mindegyike alatt kaphatnak meleg ételt a hátrányos helyzetben lévő, szegény gyerekek.

Egy 2016-tól induló, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által koordinált program keretében mind a négy iskolai szünetben jut meleg étel a hátrányos helyzetben lévő családok szegény gyerekei számára.

Iskolai szünetben is jut meleg étel a nélkülöző gyerekeknek

 

A hírt a minisztérium szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára jelentette be csütörtökön, a monori Kossuth Lajos Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján.

Czibere Károly a tavaszi szünet első napjára szervezett tájékoztatón elmondta: a kormány tavaly határozott a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, így most első alkalommal juthatnak meleg ételhez a tavaszi szünetben a rászoruló gyerekek. Idén 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek kap az iskolai szünetekben is napi egyszer ingyen ételt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top