Aktuális

Megszűnhet a hajléktalanszálló a József nádor téren

Megszűnhet az V. kerületi, József nádor téri, 64 férőhelyes női átmeneti hajléktalanszálló, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén dönthet arról, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.

A testület elé benyújtott előterjesztés szerint augusztus 31-ével mondanák fel a 2000. január 10-én létrejött, határozatlan idejű, hajléktalanszállóként működő helyiségcsoport használatára vonatkozó szerződést. Ezzel egyidejűleg gondoskodnának arról, hogy az átmeneti szállás lakóit a IX. kerületben, a Gyáli úti munkásszállón helyezik el.

Azt írták, több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról, az átmeneti szállás lakói által okozott kellemetlenségekről, amelyek többnyire abból adódnak, hogy a hajléktalanszállás a belvárosi társasházon belül, annak második emeletén, a lépcsőházból nyílóan helyezkedik el.

hajléktalanszálló lakóinak jövőbeni elhelyezéséről a szociális szakma úgy foglalt állást, hogy a Gyáli út 33–35. szám alatti munkásszálló egyik emeletén a lakóegységek férőhelyszámának növelésével egy 64 férőhelyes átmeneti szállás alakítható ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top