Aktuális

Ez a macska 4 napja kínlódik Szegeden egy fán – videó

Négy napja mászott fel egy macska egy szegedi iskola udvarán lévő fára, és azóta nem jött le. A tűzoltók tehetetlenek.

Kétségbeejtő helyzetbe került egy macska a szegedi Klúg Péter iskola udvarán, írja a szegedma.hu. A fekete bundájú házi kedvenc felmászott egy fára, lejönni viszont egyelőre még nem tudott.

A lap kollégája a helyszínen megtudta, hogy a macska már négy napja ücsörög az egyik magasan lévő ágon, mostanra pedig hangos nyávogással jelzi, hogy nem érzi ott jól magát.

Bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy a cica mégis miért nem jön le, ha nem jó neki odafent, vagy miért nem szedik le őt – szerencsére erre a súlyos rejtélyre Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megadta a választ a szegedi portálnak:

“Négy nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést az esetről, azóta viszont nem érkezett újabb hívás az igazgatósághoz. Természetesen a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat, hiszen az esküjük az életmentésre vonatkozik, ebbe pedig ugyanúgy beletartoznak az állatok is. A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top