Aktuális

Szexrabszolgává tett 12 éves lányokat kényszerít abortuszra az Iszlám Állam

A The New York Times amerikai napilap több mint harminc olyan nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihadisták fogságából.

Az Iszlám Állam (IÁ) fogamzásgátlásra és abortuszra kényszeríti a fogva tartott és folyamatosan megerőszakolt jazidi nőket, hogy ne legyenek terhesek, és a harcosok “ellátása” biztosított legyen – írja a The New York Times. A mintegy félmilliós vallási kisebbség jelentős része földönfutóvá vált az észak-iraki, autonóm Kurdisztánban. Az IÁ mintegy ötezer jazidit ejthetett fogságba, közülük nagyjából kétezernek sikerült megszöknie.

Az amerikai napilap egy nőgyógyásszal is beszélt, aki azon az iraki ENSZ-klinikán dolgozik, ahol a sorozatos nemi erőszak áldozatait, a kiszabadult szexrabszolgákat megvizsgálják és ellátják, s az orvos azt mondta: a nők mindössze 5 százaléka volt terhes, ami a természetesnél jóval alacsonyabb arány. Az Iszlám Állam nem is nagyon titkolja, hogy fiatal lányok és nők ezreit “hadizsákmányként” kezeli. A sok esetben alig 12 éves lányokkal rendszeresen “jutalmazzák” a harcosokat, vagy egyszerűen eladják őket szexrabszolgának.

Olvass még az Iszlám Államról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top