Aktuális

Vége az éjszakai alkoholizálásnak a turistaparadicsomban

A turisták körében legnépszerűbb hét, főként tengerparti övezetében tiltották meg az éjszakai alkoholárusítást a spanyolországi Palma de Mallorcán.

Mallorca több üdülővárosával együtt Palma is jó ideje küzd az odalátogató turistákra, főként a brit és német fiatalokra jellemző viselkedés ellen, ami nemcsak a helyieket, hanem a többi nyaralót is zavarja, és ez sok összetűzést is okozott már az elmúlt években.

A helyi önkormányzat ezért elfogadott egy úgynevezett köztérhasználati szabályzatot, ebben nevesítve azokat a területeket, ahol sem boltban, sem italautomatából, sem mozgóárusoktól nem lehet alkoholt vásárolni éjfél és reggel nyolc óra között.

A meghatározott zónákban táblák figyelmeztetnek majd a tilalomra, és növelik a rendőri jelenlétet is. Áprilistól pedig 1500-3000 euró bírsággal sújthatják azt, aki megszegi a szabályokat.

Az elmúlt évben Palma de Mallorca említett hét övezetében összesen 669 rendőrségi eljárás indult a részegeskedők ellen, akik közül nem egy fiatalkorú volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top