Aktuális

Fiktív példákkal tesztelheted, jogosult lennél-e csokra

Íme egy társasjáték, amely életszerű példákon keresztül pillanatok alatt megmutatja, miért a módosabb társadalmi rétegnek kedvez a családi otthonteremtési kedvezmény.

Csodálatos társasjátékot tett közzé honlapján a Habitat for Humanity. A játékban hat különböző karakter közül választhatunk, vannak köztük jobb és rosszabb körülmények között, saját vagy bérelt ingatlanban élők, de választhatunk hajléktalan vagy nyugdíjas avatart is. Ha ezzel megvagyunk, egy pár kérdésből álló pályán haladunk végig, ahol tippelnünk kell, jogosultak vagyunk-e bizonyos szociális támogatásokra, így

  • lakásfenntartási, adósságcsökkentési támogatásra,
  • részt vehetünk-e épületenergetikai felújítási programban,
  • kaphatunk-e csokot, és
  • vehetünk-e igénybe lakástakarék-pénztári támogatást.

Aki szorgalmasan töltöget több figurával is, az perceken belül konstatálhatja, hogy egy hajléktalan a felsoroltak közül egyetlen támogatási formára sem jogosult,

Fiktív példákkal tesztelheted, jogosult lennél-e CSOK-ra

míg egy magas jövedelmű, szép összegű megtakarítással rendelkező kis család simán szerezhet egy saját lakást, és ha elég bevállalós, akkor még 10 milliós lakhatási támogatást is hozzácsaphat.

Fiktív példákkal tesztelheted, jogosult lennél-e CSOK-ra

A játékot itt lehet kipróbálni. Azt nem mondom, hogy jó szórakozást hozzá, inkább annyit, hogy mindenki vonja le maga a tanulságokat.

 Olvass még a csokról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top