Aktuális

Homofóbok véletlenül több ezer dollárral támogatták a meleg fiatalok rendezvényét

Egy ausztrál nonprofit szervezet saját szalagavató ünnepséget szervezett LMBTQ fiataloknak, egy melegellenes csoport pedig megpróbálta ellehetetleníteni a rendezvényt. Ez annyira nem sikerült, hogy a homofóbok véletlenül sok ezer dollárnyi támogatással járultak hozzá a gála sikeréhez.

A Minus 18 nevű ausztrál szervezet saját szalagavatót szervezett olyan LMBTQ-fiataloknak, akik iskoláik konzervativizmusa miatt választott párjukkal nem vehettek volna részt a szalagavató bálon.

Egy STOP Safe Schools nevű homofób csoportot viszont felháborított a gondolat, hogy esetleg az LMBTQ-tinik jól érezhetik magukat, ezért kampányt indítottak annak érdekében, hogy az esemény kudarcba fulladjon.

Annak érdekében, hogy az ünnepség elmaradjon, a STOP Safe aktivistái elkezdték felvásárolni a gálaest jegyeit, majd amikor minden belépőt megvásároltak, távolmaradásukkal tüntetve szerették volna elérni, hogy a szalagavató meghiúsuljon. A számításukba azonban egy apró hiba csúszott.

Egyrészt a Minus 18 jótékonysági akcióhoz kötötte a jegyek árusítását, így a befolyó összeg a továbbiakban az LMBTQ-fiatalok javát szolgálja majd. A szalagavató szervezői pedig – látva a hatalmas érdeklődést – úgy határoztak, hogy egész egyszerűen egy nagyobb rendezvényterembe költöztetik át az eseményt.

Homofóbok véletlenül több ezer dollárral támogatták a meleg fiatalok rendezvényét

Ráadásul, amikor a homofób csoport tagjai nem jelentek meg az eseményen, a Minus 18 szervezői úgy döntöttek, hogy az üresen maradt helyekre a várólistára felírt LMBTQ-tiniket hívnak meg. A STOP Safe akciójával tehát még azt is elérte, hogy több százan ingyen vehettek részt az eseményen.

Homofóbok véletlenül több ezer dollárral támogatták a meleg fiatalok rendezvényét

“Köszönjük a nagylelkű támogatást, ennek köszönhetően a Same Sex Gender Diverse Formal 2016: Victoria nevű rendezvényre a fiatalság ingyen léphet be” – írta a Minus 18 a csoport Facebook-oldalán.

A Minus 18 egyébként 15 000 dollárnyi támogatást próbált összegyűjteni, ám, többek között a homofób csoport szíves hozzájárulásával végül 45 000 dollárral zárták az adománygyűjtést.

További cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top