Aktuális

Nem vették észre, hogy 6 évig nem járt be a dolgozni

Hat éven keresztül nem járt be a munkahelyére, a fizetését viszont felvette a spanyol mérnök.

Egy Joaquin Garcia nevű spanyol férfi egy vízügyi cég alkalmazásában állt Cádizban. Épp ki akarták tüntetni húszéves munkaviszonya alkalmából, amikor kiderült, hogy a mérnök 6 éve már be sem ment a munkahelyére. Ehhez képest évi 27 ezer eurót, vagyis mintegy 8,3 millió forintot keresett.

Feltételezhetően azt használhatta ki, hogy több főnöke is volt, akik azt hitték, hogy a másikuk irányítja a munkáját, így valójában senkinek nem tűnt fel, hogy nem dolgozik.

Nem vették észre, hogy hat évig nem járt be a dolgozni
Ez volt a férfi munkahelye

A férfi  ugyanakkor azzal védekezik, hogy egy még fel nem épült szennyvíztelep felügyelete lett volna a feladata, ezért gyakorlatilag nem volt mit csinálnia a munkahelyén. Ennek ellenére rendszeresen bejárt az irodába, és nem szólt senkinek, mert félt, hogy elküldik, és már nem talál munkát az ő korában, miközben el kell tartania a családját. A férfi azt állítja, megviselte ez a helyzet, még pszichiáter is kezelte.

Joaquín García úgy gondolja: szándékosan, politikai okokból bánt el vele az önkormányzat konzervatív néppárti vezetése, mert sógora szocialista politikus.

A bíróság néhány napja hozott ítéletet az ügyben: egyévi fizetésének megfelelő összeget állapított meg büntetésként, mivel nem fogadta el a férfi magyarázatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top