Aktuális

Országos pedagógussztrájk jöhet

A Pedagógusok Szakszervezete bejelentette, hogy nem vesznek részt a Köznevelési Kerekasztal munkájában, és hogy előkészítik a pedagógussztrájkot.

A szakadó eső ellenére dugig volt szombaton a Kossuth tér a Pedagógusok Szakszervezete által szervezett pedagógustüntetésen. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn napirend előtt beszélt a Parlamentben arról, hogy szeretne mielőtt egyezségre jutni a tanárokkal, de a szakma szerint ehhez felesleges a Köznevelési Kerekasztal – úgy vélik, ha oktatásról szakszerűen akarnak beszélni, akkor az általuk életre hívott Alternatív Kerekasztalra lesz szükség Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere helyett.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Galló Istvánné, a PSZ elnöke a miniszterelnöki felszólalás után arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy a szakszervezet országos vezetése hétfőn két fontos döntést hozott. Az egyik az, hogy – megerősítve a múlt hét hétfői döntést – továbbra sem vesznek részt az Emmi által összehívott Köznevelési Kerekasztal munkájában, a másik pedig, hogy bíznak a pedagógusok sztrájkbizottsága és a kormány közötti tárgyalások sikerében, de ezzel egy időben megkezdik az előkészületeket egy országos pedagógussztrájk megszervezésére.

Kapcsolódó írásaink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top