Aktuális

7+1 dolog, amit nem tudtál Dianáról

Diana a brit arisztokrácia tagjaként, Edward John Spencer, Althorp vikomtja, és felesége, Frances Burke Roche legfiatalabb lányaként született a Norfolk grófságban. Négy testvére volt.

Diana szülei házasságtörés miatt váltak el. Diana öccsével és az édesanyjukkal egy londoni lakásba költözött. Egy családi karácsony után az apjuk nem engedte őket vissza, végül perben a gyerekek felügyeletét is megkapta.  

7+1 dolog, amit nem tudtál Dianaról
  • Apai nagyapjának, Albert Spencernek, Spencer hetedik grófjának halálakor Diána édesapja lett a következő Spencer gróf, a lánya onnantól a Lady Diana Spencer nevet viselte. Diana felmenői között több király és arisztokrata is volt.
  • Diana anyai nagyanyja, Ruth Roche Erzsébet anyakirályné udvarhölgye és barátnője volt.
  • Diana rokonságához tartozik egyik kedvenc színésznője, Audrey Hepburn is.
  • Diána balett-táncosnő szeretett volna lenni. Csak rövid ideig balettezett, mert a 178 cm-es magassága túl sok volt ahhoz, hogy hivatásos táncos legyen.
  • Tánciskolában oktatóként dolgozott, de nővérénél és barátnőinél is takarított. Partikon hoszteszkedett, majd egy óvodában kisegítő lett.
  • Összeesküvés-elméletek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta meg. Állítólag kockázatos lett volna, ha a jövendő király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihez. Diana szeretőjének apja, Mohamed al-Fayed továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett.

Forrás: Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top