Aktuális

Megbánta, hogy leült a Köznevelési Kerekasztalhoz

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke megbánta, hogy kedden helyet foglalt a Köznevelési Kerekasztalnál.

Kedden ülésezett a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter által életre hívott Köznevelési Kerekasztal. Mint az mi is megírtuk, Mendrey László akkor azt mondta: “A megbeszélés legnagyobb érdeme, hogy a legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem.” A PDSZ elnöke a 168 Órának írt közleményében már közel sem ilyen diplomatikus. 

Szó szerint idézzük:

“Tévedtem. Talán a pedagógiai optimizmus hitette el velem, hogy a kormány – meghallva az elégedetlenek hangját – érdemben akar tárgyalni. A kerekasztal erre – elvileg – megfelelő forma is lehetne. De EZ a kerekasztal nem AZ a kerekasztal, ahol ott kell maradni, mert – összetétele okán – nem alkalmas valódi változások kikényszerítésére.

A hosszú ideje forrongó és most felszínre robbant elégedetlenség többet akar, mint a törvény módosítgatását. Bele akar szólni sorsának alakításába, vissza akarja kapni szabadságát, s azt akarja, hogy gyermeke számára ez már ne kiküzdendő lehetőség, hanem a világ legtermészetesebb evidenciája legyen. Egységet akar, mely nem külön tárgyal, hanem egy valódi kerek asztalnál közös akaratot fogalmaz meg a kormánnyal szemben.

Rosszul mértem fel a lehetőségeket. Ember vagyok, tévedtem. Sajnálom.

De maradtam, aki voltam!

Hinni szeretném, hogy sokan, nagyon sokan leszünk szombaton a Kossuth téren!

Mendrey László”

A Pedagógusok Szervezete szombatra szervezett tüntetést a Kossuth térre a parlament elé, melyhez többek közt az Oktatói Hálózat is csatlakozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top