Aktuális

Szexuálisan zaklatták, majd kidobták a hazájából az iráni tévést

Éveken át zaklatták a munkahelyét az iráni televíziós újságírónőt. Elege lett, felmondott, és a nyilvánossághoz fordult.

Sheena Shirani egy iráni hírcsatornánál, a Press TV-nél dolgozott televíziós újságíróként és hírolvasóként. Miután a nő a múlt héten felmondott a munkahelyén, az interneten nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, illetve néhány fotót és egy online beszélgetést, melyek bizonyítják, hogy a csatorna hírigazgatója, Hamid Reza Emadi szexuálisan zaklatta. Emellett Shirani egy interjút is adott, melyben elmondta, hogy a stúdió menedzsere, Payam Afshar arra biztatta a kollégáit, hogy jelentsék, ha például elkésik a munkából vagy magassarkút visel. A 32 éves Sheena elvált, és egyedül neveli a gyermekét, ez pedig komoly szociális megbélyegzést jelent Iránban.

Szexuálisan zaklatták, majd kidobták a hazájából az iráni tévést
Sheena Shirani

A nő végül azért távozott a csatornától, mert nem tudta tovább elviselni az őt ért munkahelyi inzultusokat. Bár az ügy nyilvánosságra kerülése után felmerült, hogy a Sheena esetleg hazudik, és a hangfelvételt is hamisította, a tévé egy korábbi alkalmazottja megerősítette, hogy igaz, amit állít.

Sajtóértesülések szerint a zaklatással vádolt Emadit és Afshart a tévécsatorna felfüggesztette állásából. Az ügyben megjelent közlemény szerint ugyanakkor a felvétel közzétételével Shirani megsértette a nemzetbiztonságot, és ahelyett, hogy a nyilvánossághoz fordul, az illetékes hatóságokkal kellett volna felvennie a kapcsolatot.

Sheenát a botrány kitörése után felszólították, hogy hagyja el Iránt, ő pedig ezt már meg is tette.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top