Aktuális

Volán-sztrájk jöhet

Béremelést akarnak a Volánnál dolgozók, sztrájkbizottságot alapítottak.

Mint korábban megírtuk, rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok, de úgy tűnik, nemcsak ők, hanem a Volán dolgozói is úgy érzik, csak munkabeszüntetéssel érhetik el a céljaikat, sztrájkbizottságot alapítottak.

Kedden eredménytelen volt a bértárgyalás második fordulója, miután a munkáltatókat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége az alágazatban dolgozók számára ismét nulla százalékos béremelési ajánlatot tett – közölte a “Volános” Szakszervezetek Együttműködési Fóruma. Az érdekképviseletek fenntartották korábbi, 7,5 százalékos bérkövetelésüket és a szintén korábban megfogalmazott bérfelzárkóztatási igényüket.  A tárgyalásban részt vevő szakszervezetek azért hozták létre a sztrájkbizottságot, mert a munkáltatói ajánlat és a munkavállalói oldal követelése továbbra sem közeledett egymáshoz. Felhívták a munkáltatói oldal figyelmét: amennyiben a következő, jövő hétfői tárgyalási napon sem mozdul el érdemben a bérfejlesztési ajánlat, akkor megkezdik a sztrájk előtt kötelező hétnapos egyeztetést.

Felidézték, hogy a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábban kiadott nyilatkozata szerint “kidolgozás alatt áll a bérajánlat”, a keddi tárgyalás során azonban kiderült, hogy ez a bizonyos ajánlat egyetlen fillér emelést sem tartalmaz. Ezért nem marad más hátra, a szakszervezetek a rendelkezésükre álló eszközökkel kényszerítik majd ki az eredményt.

A Volános dolgozók is sztrájkra készülnek

Baranyai Zoltán szóvivő tájékoztatása szerint a Volános Szakszervezetek Együttműködési Fóruma tömöríti a tárgyalásokban résztvevő szakszervezeteket, összesen több mint 10 ezer munkavállaló érdekeit képviseli.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. még nem adott az ügyben tájékoztatást a február 1-jén megkezdett bértárgyalásról – és a most bejelentett sztrájkészültségről sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top