Aktuális

7+1 dolog, amit nem tudtál Audrey Hepburnről

Audrey Hepburn neve mindannyiunk számára ismerősen cseng. A gyönyörű, érzékeny színésznő kivívta az egész világ csodálatát.

Audrey Kathleen Ruston néven született Belgiumban egy bárónő lányaként. Az arisztokraták életét nem sokáig élvezhette. Szülei elváltak, apja lemondott a gyerekekről. A válás után Hollandiába költöztek, ott élték át a háborút.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia
  • Audrey élete egyik legtraumatikusabb élménye volt, amikor édesapja lemondott a családjáról.
  • A háború alatti szenvedés és bizonytalanság egész életére óriási hatással volt. A szeretetben hitt, és ezt közvetítette minden cselekedetében. Imádott nevetni, a nevetést mindenre gyógyírnek tartotta.
  • Karrierjét tánckari balerinaként kezdte, musicalekben kapott szerepeket. Modellként is dolgozott, és kisebb szerepeket játszott filmekben.
  • Annak ellenére, hogy soha nem hitte el igazán, hogy világsztár lett belőle, első főszerepéért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. A Római vakációban Ann hercegnő volt Gregory Peck oldalán.
  • Audrey Givenchy múzsája volt, ő tervezte a ruháit is. Audrey Hepburn divatikonná vált, stílusa az egész világot meghódította.
  • A Sabrina forgatása alatt beleszeretett William Holdenbe, ám kiderült, hogy a férfi vazektómián esett át. A színésznő gyermekre vágyott, így nem ment hozzá Williamhez. Később Mel Ferrer felesége lett. Háromszor elvetélt, majd egy fiuk született. Második házasságát egy olasz pszichiáterrel, Andrea Dottival kötötte. Miután férje megcsalja, elvált tőle. Robert Wolderst színésszel haláláig élt együtt, benne lelt igazi társra.
  • Az UNICEF jószolgálati nagykövete volt. Utazásai alatt újra szembesült a tragédiákkal, amiket gyermekként átélt át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top