Aktuális

Visszaszokhatnak a röszkei útvonalra a migránsok

Ismét nő az illegálisan Magyarországon átutazó migránsok száma, ezért növelik a déli határon szolgáló rendőrök létszámát.

Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka az m1-en arról számolt be, hogy mivel a “szárnyas kapu” korszakát mind inkább maga mögött hagyó Ausztria, illetve Szlovénia és Horvátország egyaránt szigorítja a migránsok beléptetését, azok ismét hazánk felé indulnak,  megrongálva a határzárat. A déli határt védő rendőrök létszámát emiatt megduplázták, péntektől pedig tovább növelik.

Visszaszokhatnak a röszkei útvonalra a migránsok

A rendőrség január másodika óta nem közli, hányan lépték át illegálisan a magyar határt. A bíróságok január 31-ig összesen 972 ítéletet hoztak illegális határátlépés miatt, 597 esetben 1 évre, 354 esetben 2 évre utasították ki Magyarországról a határkerítés megrongálóit.

A Délmagyar szerint az elmúlt hetekben megint egyre több a határsértő Csongrád megyében. Jellemzően a röszkei határzárnál másznak be az országba a kerítésen.

Frissítés: A rendőrség ugyan napi tájékoztatót már nem ad ki, de ezen az oldalon közzéteszik az országba érkező migránsok számát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top