Aktuális

Szexuális támadások a kölni karneválon

Óriási a készültség Kölnben a karnevál miatt. A rendőrség hat szexuális jellegű támadásról tud a farsangi rendezvénysorozat első napján.

A karnevál első napján 6 szexuális molesztálást jelentettek be a rendőrségnél. Az egyik esetben két, egyelőre ismeretlen elkövető molesztált egy 42 éves belga televíziós újságírónőt, aki éppen élő adásban közvetített a karneválról. Egy másik esetben egy biztonsági őr 25 euró megfizetése vagy egy csók ellenében akart beengedni egy nőt egy rendezvényre. A további esetek nők “illetlen megérintésével”, illetve “szexuális alapú sértegetésével” kapcsolatosak.

A rendőrség szerint mindenesetre a tavalyinál kevesebb incidenst regisztráltak eddig. Kora estig a rendőrök “21 szabadságkorlátozó intézkedést foganatosítottak”.

Kölnben csütörtökön 11 óra 11 perckor kezdődött el a karneváli szezon a nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak.

A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a városban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top