Aktuális

Miskolci pedagógustüntetés – képekben

A miskolci pedagógusok méltóságteljes tüntetése, a két héttel ezelőtti, fővárosi taxis műbalhéval szemben, komoly tömeget mozgatott meg. Mocsári László képriportja.

Miskolcon ötezren, Budapesten körülbelül hétszázan tüntettek a kormány oktatáspolitikája ellen. Emellett Szombathelyen, Pécsen, Szegeden, Sopronban, Budaörsön, Békéscsabán, Győrben, Hajdúszoboszlón, Veszprémben is utcára vonultak a tanárok. A tüntetések oka, hogy az évek óta tartó, következetlen átszervezések miatt elfogyott a pedagógusok bizalma a területen tevékenykedő politikusok iránt. Az oktatás infrastruktúráját biztosítani hivatott, de azt leginkább csak tönkrevágó Klebelsberg-központot szintén megszüntetné a többségük.

Miskolcon a tanárok és a diákok a Herman Ottó Gimnáziumtól a Hősök teréig vonultak, becslések szerint ötezren. A Herman Ottó Gimnázium és a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mondott beszédet: követeléseik mellett eddig ötszáz iskola és közel harmincezer magánszemély állt ki. A tüntetésekkel egy időben is folynak országszerte azok az egyeztetések, amelyeken a kormány a pedagógusok véleményét igyekszik kipuhatolni.

Balog Zoltán “túltolt biciklis” hasonlata jegyében a miskolci tüntetés színpadát egy rozsdás bringával díszítették fel. A február 13-ai országos demonstrációra biciklicsengővel várják a tüntetőket a szervezők. 

A miskolci demonstráción Mocsári László kollégánk készített fotókat:

Megnézem
Összes kép (1)

Olvass még a pedagógus tüntetésekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top