Aktuális

Pezsgőt vehetsz a metróban, kenyeret sajnos nem

Ismét hirdetik a 4-es metró aluljáróinak üzlethelyiségeit. Az eddigi két hasznosítási pályázat dacára a legtöbb helyiség üresen áll, a tíz százalékkal levitt kikiáltási ár dacára is.

Eddig összesen tizenegy üzlet talált bérlőre, de ezek közt is volt már felmondás műszaki problémák, illetve a metró várt forgalmának elmaradása miatt.

Csak ötlet: medence az úszó vb-re, hosszútávúszóknak
Csak ötlet: medence az úszó vb-re, hosszútávúszóknak

Mostanra az értékesítést végző Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. is beismeri, hogy az üzletek valós jövedelmezősége jelentősen elmarad a becsülttől – emiatt az eddigi bérleti díjak további, érdemi csökkentését javasolják. Első körben még álomszerű, négyzetméterenként nettó 23 200 – 27 650 forintos havi díjjal számoltak.

Az utasok által mellőzött metró üzlethelyiségeire további csapást mér, hogy a bérleményekben nem folytatható zajos vagy a jó erkölcsöt zavaró tevékenység, magyarán nem nyitható kocsma, zöldséges, pékség, pizzázó és gíroszos. Azért hagytak menekülőutat: a metrózók tömegeit vonzó prémiumkategóriás bor- és pezsgőbár nyitásának zöld utat engednek. A kiadott helyiségek szerkezetkészek, azok teljes kialakítása a bérlők feladata lenne. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top