Aktuális

Az Adománytaxi házhoz megy a felajánlott dolgaidért

Ha szívesen elajándékoznád a gyerekek megunt játékait, kinőtt ruháit, de nem tudod, hogyan juttasd el olyan családokhoz, akiknek örömet szerezhetnél velük, akkor ez a cikk neked szól.

Vannak dolgok, amiket nagyon utálok kidobni. Megőrülök attól például, ha maradék étel landol a kukában, de ami még ennél is jobban zavar, ha nincs kinek adni a megunt, kifogyott-kihízott ruháimat. Utóbbiakat régen a közelünkben található adománygyűjtő konténerbe szoktam levinni, de most már oda sem teszem szívesen, mert a szívem szakad meg, amikor ilyen állapotokat találok körülötte:

Az Adománytaxi házhoz megy a felajánlott holmiért

Évente kétszer, évszakváltáskor szoktam selejtezni a ruhatáramat, és előfordul, hogy egy egész zsák holmi összegyűlik, ami egészen jó állapotban van, és tudom, más örömmel hordaná. Csak gondot okoz célba juttatni a csomagot. Nos, éppen erre a problémára eszelt ki kiváló megoldást egy budapesti fiatalember.

Horn Tamás nevéhez fűződik az Adománytaxi elindítása. A rendszer működése egyszerű: aki szeretne felajánlani valamit, az felveszi a kapcsolatot Facebookon az Adománytaxisokkal, akik házhoz mennek a felajánlott, ruhákért, cipőkért. Aki előre bejelentkezik náluk, attól elhozzák a holmit, egy raktárba viszik, ahol szortírozzák, majd eljuttatják oda, ahol szükség van rá. Legutóbb most hétvégén a sajókazai Dr. Ámbédkár iskola tanulóinak vittek összesen száz zsák adományt, amit 37 címről gyűjtött össze hét önkéntesük.

Adománytaxi csak és kizárólag egy-egy előre kijelölt napon működik, mikor is körbejárja az adományozók címeit, így aki szeretne felajánlani valamit, annak nincs más dolga, mint megadnia a címét és otthon lennie az adott napon. A következő adománytaxis napon önkéntes sofőröket is szívesen fogad a csapat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top