Aktuális

Öngyilkos lett a világ egyik legjobb mesterszakácsa

Holtan találták lakásán a 44 éves francia-svájci Benoit Violiert, a lausanne-i Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetőjét.

Vélhetően öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa, a francia-svájci Benoit Violier, a lausanne-i Le Restaurant de l’Hotel de Ville vezetője. A lausanne-i rendőrség szerint a 44 éves férfit vasárnap holtan találták a lakásán, halálát tűzfegyver okozta. A hatóságok büntetőjogi vizsgálatot indítottak, hogy felderítsék a tragédia körülményeit, de a feltételezések szerint Violier önkezével vetett véget életének.

www.rts.ch
Benoit Violier 44 éves volt – Forrás: rts.ch

Benoit Violiert korábban is jól ismerték a gasztronómia világában, de igazi hírnevet az hozott neki, hogy nemrég az általa vezetett étterem első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató, a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorban.

Elátkozott étterem?

Ugyanennek az étteremnek volt korábban a tulajdonosa Philippe Rochat, a három Michelin-csillagot szerzett svájci séf, aki a múlt év júliusában, 61 éves korában szintén életét vesztette, miután kerékpározás közben rosszul lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top